Imenik advokata...

Novosti

Baner

Istorija

Advokatska komora Šapca osnovana je 30. septembra 1972 godine.

Osnivanju Advokatske komore Šapca pristupilo se odmah po stupanju na snagu Zakona o advokaturi i drugoj pravnoj pomoći koji je objavljen u Sl.glasniku SRS od 31.12.1971. godine. Prema odredbama ovog zakona Advokatske komore se osnivaju na području jednog ili više okružnih sudova opšte nadležnosti.

Tadašnjom odlukom Advokatske komore Srbije, shodno st. 1 čl. 9 Zakona o advokaturi, određeno je da se za područje Okružnog suda u Šapcu osnuje Osnovna Advokatska komora Šapca. Osnivačka Skupština održana je 30.09.1972. god u Šapcu, a za prvog predsednika ove komore izabran je Živojin Šestić, advokat iz Šapca.

U drugoj polovini 1979. godine započeli su razgovori o pristupanju advokata sa područja Okružnog suda u Valjevu, Advokatskoj komori u Šapcu, te osnivanju jedne zajedničke Advokatske komore za čitav Podrinsko-kolubarski region. Na Skupštini održanoj 19.1.1980. godine doneta je odluka o pristupanju advokata sa područja Okružnog suda u Valjevi, Advokatskoj komori u Šapcu.

Advokatska komora Šapca od 2000-te godine, svakog 14.juna, slavi svoju slavu „Sveti Justin Filozof“

Danas Advokatska komora Šapca ima aktivnih advokata 343, advokatskih pripravnika 15 a pripravnika-volontera 85 i pokriva područja gradova Valjeva, Loznice i Šapca i opština Bogatić, Vladimirci, Koceljeva, Krupanj, Lajkovac, Ljig, Ljubovija, Mali Zvornik, Mionica, Osečina i Ub.

Predsednik Advokatske komore Šapca je Slobodan Milutinović, advokat iz Loznice,  potpredsednik Vladan Mijailović, advokat iz Šapca, sekretar Nadežda Bukvički, advokat iz Šapca. Članovi upravnog odbora su: Vladimir Terzić, advokat iz Šapca, Glišić-Polić Slavica, advokat iz Loznice, Drajić Saša, advokat iz Valjeva, Aćimović Vera, advokat iz Valjeva, Jocković Dragomir, advokat iz Bogatića, Dragana Terzić, advokat iz Valjeva, Lazarević Jelena, advokat iz Šapca i Terzić Spasoje, advokat iz Loznice.